Dimeticon lotion aanbevolen door het RIVM

Dimeticon lotion aanbevolen door het RIVM

Dimeticon lotion aanbevolen door het RIVM

Dimeticon lotion is een soort siliconenolie die wordt toegepast in shampoos en conditioners om het haar meer gladheid en textuur te geven. De kans is groot dat je dimeticon in een ander product al eens gebruikt hebt.
Een extra eigenschap van hoog gedoseerde dimeticon is dat het hoofdluis doeltreffend uitschakelt.
De eigenschappen van dimeticon volgens WikiPedia:
De vloeistof is helder, kleurloos, viskeus, chemisch inert, ongevaarlijk, niet ontvlambaar, en is vrijwel onoplosbaar in water.

Ongevaarlijk
Dat dimeticon lotion ongevaarlijk is bij gebruik voor het haar blijkt uit dat dimeticon ook aan voedingsmiddelen wordt toegevoegd m.n. aan confituren, marmelade (jam), fruit- en groentenconserven, vruchtensappen, soepen en (frituur-)vetten. Het is in de Europese Unie toegelaten onder het E-nummer E900. De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) is 1,5 mg/kg lichaamsgewicht.*
Uiteraard wordt oraal gebruik van LuizenWeg uiteraard afgeraden. Omdat je via de de handige doseermond lokaal kunt aanbrengen is eenvoudig te voorkomen dat de lotion in ogen of mond terechtkomt.

Op deze site van de Rijksoverheid kun je nog meer voorbeelden zien waarin Dimeticon verwerkt is: https://waarzitwatin.nl/stoffen/dimethicone

Dimeticon werkt beter dan natuurlijke oliën zoals olijfolie, tea trea oil of neem-oile. Dimeticon dringt zo diep door dat het nog een andere werking op de luis heeft, waarbij deze ook niets meer kan uitscheiden en daardoor uitgeschakeld wordt binnen enkele minuten.
Natuurlijke oliën hebben 8 uur nodig om de luizen te verstikken, zo lang kunnen luizen namelijk zonder zuurstof en daarom helpt zwemmen ook niet tegen een hoofdluisbesmetting.
De luis ademt via lichaamsopeningen en heeft een tracheeënstelsel om zuurstof aan te voeren en CO2 en water uit te scheiden, dit fijne stelsel wordt door dimeticon diep doordrongen waardoor functies uitvallen.
Terug naar blog