Is dimeticon lotion gevaarlijk

Nee, dimeticon lotion is niet gevaarlijk bij normaal gebruik. Het wordt veel gebruikt in alledaagse producten.


Dimeticon is een soort siliconenolie die wordt toegepast in shampoos en conditioners om het haar meer gladheid en textuur te geven. De kans is groot dat je dimeticon in een ander product al eens gebruikt hebt.

De eigenschappen van dimeticon volgens WikiPedia:
De vloeistof is helder, kleurloos, viskeus, chemisch inert, ongevaarlijk, niet ontvlambaar, en is vrijwel onoplosbaar in water.

Ongevaarlijk
Dat de stof ongevaarlijk is bij gebruik voor het haar blijkt uit dat dimeticon ook aan voedingsmiddelen wordt toegevoegd m.n. aan confituren, marmelade (jam), fruit- en groentenconserven, vruchtensappen, soepen en (frituur-)vetten. Het is in de Europese Unie toegelaten onder het E-nummer E900. De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) is 1,5 mg/kg lichaamsgewicht.*
Uiteraard wordt oraal gebruik van LuizenWeg uiteraard afgeraden. Omdat je via de de handige doseermond lokaal kunt aanbrengen is eenvoudig te voorkomen dat de lotion in ogen of mond terechtkomt.

Dimethicone kan in speelzand voorkomen. Het zorgt ervoor dat het speelzand lekker zacht blijft, doordat het als een coating om de zandkorrels heen zit. 

Aan condooms wordt vaak glijmiddel op siliconenbasis toegevoegd. In dat glijmiddel zit vaak dimethicone. Het zorgt ervoor dat de condoom vochtig is en daardoor makkelijk glijdt.

Is deze stof veilig?

Bij  zijn producten met dimethicone veilig voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

Op deze site van de Rijksoverheid kun je nog meer voorbeelden zien waarin Dimeticon verwerkt is: https://waarzitwatin.nl/stoffen/dimethicone

Kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op!