Wat zijn de symptomen van hoofdluis bij volwassenen?

Hoofdluis bij volwassenen kan dezelfde symptomen veroorzaken als bij kinderen. De voornaamste symptomen van een hoofdluisbesmetting zijn:

 

Symptomen van luizen

Jeuk: Dit is het meest voorkomende en herkenbare symptoom van hoofdluis bij volwassenen en kinderen. De jeuk wordt veroorzaakt door de beet van de luis en de reactie van het lichaam op het speeksel van de luis. Niet iedereen krijgt jeuk van een hoofdluisbesmetting.

Rode Bultjes: Op de plek waar de luis heeft gebeten, kunnen kleine rode bultjes of uitslag ontstaan.

Meer informatie
 • Zichtbare Luizen: Hoofdluizen kunnen met het blote oog gezien worden, hoewel ze klein en snel zijn. Ze verschuilen zich vaak dichtbij de hoofdhuid, achter de oren en in de nek. Met een goede witte stofkam kun je makkelijk hoofdluis herkennen. Bij elke verpakking van Luizenweg 97% dimeticon lotion wordt gratis een witte kunststof stofkam bijgeleverd zodat je direct een onderzoek kunt doen.

  Neten (eitjes): Deze zijn vaak moeilijker te herkennen dan volwassen luizen. Ze zijn ovaal van vorm en worden dichtbij de hoofdhuid op de haarlokken vastgeplakt. Ze hebben een gelige of witachtige kleur en zijn niet gemakkelijk te verwijderen.

  Als je neten signaleert die verder van de hoofdhuid af zitten, dan zijn dit vaak de lege omhulsels van de eitjes, het haar groeit immers.

  Een tintelend gevoel op de hoofdhuid: Sommige mensen beschrijven een gevoel alsof er iets over hun hoofdhuid kruipt.

  Irritatie en slapeloosheid: Door de jeuk kunnen mensen moeite hebben met slapen.

  Vergrote lymfeklieren: In zeldzame gevallen kunnen de lymfeklieren in de nek of achter de oren opzwellen als reactie op de luisbeten.

  Secundaire bacteriële infecties: Door het krabben kunnen er wondjes ontstaan die vervolgens geïnfecteerd kunnen raken.

 • Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen met hoofdluis symptomen zal vertonen, vooral niet in de vroege stadia van een besmetting. Regelmatige controles, vooral bij bekende uitbraken, zijn nuttig om een besmetting vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

  Bestel alvast wat LuizenWeg dimeticon 97% lotion zodat je altijd een voorraad hebt.

  Klik hier voor ons assortiment

 • Hoofdluis behandelen met Dimeticon lotion