Hoe ziet hoofdluis eruit?

Hoofdluis is een klein, vleugelloos insect dat zich voedt met menselijk bloed. Deze parasieten zijn specifiek aangepast om op de hoofdhuid van mensen te leven, waar ze zich vastklampen aan haren en zich voeden met bloed van de hoofdhuid.

Het uiterlijk van hoofdluis

Volwassen hoofdluizen zijn ongeveer zo groot als een sesamzaadje, wat betekent dat ze met het blote oog zichtbaar zijn, hoewel ze vaak gemakkelijk over het hoofd worden gezien vanwege hun kleine formaat en hun vermogen om zich aan te passen aan de kleur van het haar. Ze hebben een langwerpig lichaam en zes poten, die zijn voorzien van klauwachtige uiteinden. Deze klauwen stellen de luis in staat zich stevig vast te klampen aan haren, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn door eenvoudig borstelen of kammen.

Meer informatie
 • Je kunt het beste een witte stofkam gebruiken om het haar te doorkammen en de kleine beestje goed te zien. Als je denkt dat je een hoofdluis ziet, zorg dan dat je de kam afveegt op een wit papiertje en in goed licht. Als de hoofdluis nog leeft, dan zul je zien dat deze ook beweegt.

  Bij elke verpakking van Luizenweg 97% dimeticon lotion wordt gratis een witte kunststof stofkam bijgeleverd zodat je direct een onderzoek kunt doen.

  De kleur van hoofdluizen kan variëren van grijsachtig wit tot bruin. Ze worden vaak donkerder nadat ze zich hebben gevoed met bloed. De eitjes, of neten, die door de vrouwelijke luis worden gelegd, zijn ovaal van vorm en ongeveer zo groot als een speldenknop. Ze zijn vaak gelig of witachtig van kleur en worden stevig vastgekleefd aan de haarlokken dichtbij de hoofdhuid.

  Als je neten signaleert die verder van de hoofdhuid af zitten, dan zijn dit vaak de lege omhulsels van de eitjes.

 • Het is belangrijk om te weten dat hoofdluizen niet springen of vliegen. Ze verspreiden zich door direct hoofd-tot-hoofd contact of door het delen van persoonlijke items zoals kammen, hoeden of koptelefoons.

  Nu je weet hoe hoofdluis eruit ziet kun je aan het werk gaan om ze te zoeken. Bestel alvast wat dimeticon lotion zodat je altijd een voorraad hebt.

  Klik hier voor ons assortiment

 • Hoofdluis behandelen met Dimeticon lotion